Onderzoek: fysiotherapie aan huis na ziekenhuisopname is zinvol

Wanneer een oudere ongepland, dus vanwege een acuut medisch probleem op een geriatrie-afdeling in een ziekenhuis belandt, is het de vraag of diegene na ontslag uit het ziekenhuis terug naar huis kan of niet. Nu blijkt uit een onlangs gepubliceerde studie in Aging clinical and experimental research dat ouderen die voorafgaand aan de ziekenhuisopname al fysiotherapie aan huis hadden, minder vaak in een verpleeghuis worden opgenomen dan diegenen die dat niet hadden.

Kleinere kans op opname verpleeghuis

Fysiotherapie aan huis is heel zinvol voor thuiswonende ouderen die afhankelijk zijn van een mantelzorger. Daarmee wordt de kans kleiner dat ze in een verpleeghuis worden opgenomen na een acute ziekenhuisopname. Dit is des te belangrijker als ouderen alleen wonen en/of als zij psychologische en gedragssymptomen van dementie, zoals agressie, wanen, dwalen en dergelijke vertonen, en/of matig ernstige tot ernstige cognitieve stoornissen hebben. Meer weten? Neem contact met ons op.

samenzorgt.nl