Ergotherapie na een Corona infectie

Ergotherapie na een Corona infectie

U bent ziek geweest. U hebt een coronavirus infectie doorgemaakt en vraagt zich misschien af, waar kunnen wij, de Ergotherapeuten van Samen Zorgt, u nu eigenlijk mee helpen? Het kan heel goed zijn dat u na het doormaken van een coronainfectie nog erg moe bent en veel spierkracht verloren hebt. Ook het dagelijkse leven kan…

Lees meer
Logopedie na een Corona infectie

Logopedie na een Corona infectie

Logopedie na een Corona infectie Als u een corona infectie hebt doorgemaakt (COVID-19) kan het zijn dat u moeilijkheden hebt met spreken, ademhalen of dat er (ver)slik- of stemklachten zijn. Ook communiceren met anderen kan erg vermoeiend zijn. Waar kan ik u als logopedist mee helpen? De ademhaling verbeteren. Door middel van ademoefeningen help ik…

Lees meer
Fysiotherapie tijdens en na een Corona infectie

Fysiotherapie tijdens en na een Corona infectie

Fysiotherapie tijdens en na een Corona infectie Wie een Corona infectie (COVID-19) doormaakt heeft vaak last van benauwdheid. Er is daarnaast vaak sprake van een duidelijke achteruitgang in het dagelijks functioneren. Wat kunt u zelf doen? Bel de huisarts wanneer er medische hulp nodig is. Daarnaast dient de adviezen van het RIVM, met betrekking tot…

Lees meer
Wordt ergotherapie vergoed?

Wordt ergotherapie vergoed?

De ergotherapeut van Samen Zorgt leert ouderen, chronisch zieken en mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking zo optimaal en zelfstandig mogelijk dagelijkse handelingen en activiteiten uit te voeren in hun eigen woon-, leef- en werkomgeving. Deze paramedische zorg wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Vergoeding basisverzekering Vanuit de basisverzekering heeft u als verzekerde recht op…

Lees meer
Wat is artrose?

Wat is artrose?

Artrose is een vorm van reuma, waarbij het kraakbeen in een gewricht verandert. Dit heeft invloed op het gehele gewricht, waardoor u door de artrose verschillende vormen van pijn kunt ervaren. Artrose komt het meeste voor in gewrichten als de heup, knie en duim. Maar in alle gewrichten van het lichaam kan artrose voorkomen. Veranderingen…

Lees meer
Wat zijn motorische ontwikkelingsstoornissen?

Wat zijn motorische ontwikkelingsstoornissen?

Kinderen met een motorische ontwikkelingsstoornis hebben moeite met het aanleren van motorische vaardigheden. Dit is bijvoorbeeld bij baby’s te herkennen wanneer zij moeite hebben met leren kruipen, maar het kan ook later opspelen. Zo zijn er kinderen met motorische ontwikkelingsstoornissen die lastig leren schrijven of moeite hebben met het uitvoeren van sporten. Oorzaken van motorische…

Lees meer
Voor wie is ergotherapie bedoeld?

Voor wie is ergotherapie bedoeld?

Ergotherapie is specifiek gericht op mensen die problemen hebben met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Deze problemen kunnen te maken hebben met bijvoorbeeld het wassen en aankleden, het uitvoeren van werk, het verdelen van uw energie of het zelfstandige vervoer. De ergotherapeut van Samen Zorgt kijkt naar de mogelijkheid om zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven…

Lees meer
Wat is MS?

Wat is MS?

MS staat voor Multiple Sclerose. Het is een chronische aandoening aan het centrale zenuwstelsel. Dit stelsel bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg en de oogzenuwen. Centrale zenuwstelsel Uw centrale zenuwstelsel is opgebouwd uit miljoenen zenuwcellen. Deze cellen zijn allemaal met elkaar verbonden via zenuwuitlopers. Deze uitlopers hebben een isolerende laag die myeline heet. Hier gaat…

Lees meer
Wat betekent DCD?

Wat betekent DCD?

DCD staat voor Developmental Coördination Disorder. Deze coördinatie-ontwikkelingsstoornis bij kinderen werd vroeger (ontwikkelings)dyspraxie genoemd. De stoornis is relatief onbekend en wordt vaak pas ‘laat’ Men vermoedt dat  ongeveer 5% van de kinderen DCD heeft. Het komt drie tot zeven keer vaker voor bij jongens dan bij meisjes. De cijfers zijn niet heel betrouwbaar, omdat er geen eenduidige…

Lees meer
Plotselinge verwardheid

Plotselinge verwardheid

Als iemand door een aandoening of ziekte plotseling tijdelijk verward raakt, noemen we dit een ‘delier’. Bij een delier is sprake van tijdelijke verwardheid door een lichamelijke ziekte. Vooral bij ouderen kan deze verwardheid optreden als de lichamelijke situatie plotseling verandert. Het kan zijn dat iemand een delier krijgt bij een operatie, een infectie, een…

Lees meer
Onhandige motoriek bij kinderen

Onhandige motoriek bij kinderen

Als u of uw kind DCD (Developmental Coordination Disorder, oftewel onhandige motoriek zonder onderliggende ziektebeeld) heeft, zijn gewone dingen moeilijk. Denk aan: rustig op een stoel zitten, goed uit de woorden komen, een bal gooien en veters strikken. Bij Samen Zorgt onderzoeken we of uw kind DCD heeft en kijken we samen welke behandelingen tot…

Lees meer
Chronische rugklachten

Chronische rugklachten

Chronische rugklachten kunnen onder andere ontstaan door hoge belasting, stress, artrose van de rugwervels of botontkalking (osteoporose). Door de belasting te veranderen of verschillende houdingen aan te nemen kunnen de klachten verminderen. Indeling Rugklachten kunnen in intensiteit en duur sterk wisselen. Afhankelijk van de intensiteit en duur maken we bij Samen Zorgt de volgende indeling:…

Lees meer
Niet-aangeboren hersenletsel

Niet-aangeboren hersenletsel

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is schade aan de hersenen, ontstaan door een ongeluk of ander trauma, of door schade van binnenuit. In Nederland krijgen ongeveer 19.000 kinderen per jaar te maken met een of andere vorm van hersenletsel door bijvoorbeeld een ongeluk of tumor, een infectie, bijna-verdrinking, een herseninfarct, hersenbloeding, vergiftiging of bijvoorbeeld geweld. De specialisten van…

Lees meer
Wat is Cerebrale Parese?

Wat is Cerebrale Parese?

Cerebrale Parese is de medische term voor hersenbeschadiging tijdens de zwangerschap of bevalling. Het wordt ook wel infantiele encefalopathie, Cerebral Palsy of kortweg CP genoemd. Centrale Parese is eigenlijk een verzamelterm. Het is een combinatie van verschillende symptomen die ervoor zorgen dat je je moeilijker kunt bewegen. CP is geen ziekte, maar een houdings- en/of…

Lees meer
Revalideren na een beroerte

Revalideren na een beroerte

Na een beroerte is meestal revalidatie nodig. Fysiotherapie, ergotherapie en logopedie zijn belangrijke therapievormen in de revalidatie na een beroerte. Het is hierbij belangrijk dat de behandeling elkaar aanvullen en versterken. Zo haalt u het beste resultaat uit de behandeling. Samen Zorgt heeft deze disciplines en is dan ook gespecialiseerd in de behandeling na een…

Lees meer
Wat is een beroerte (CVA)?

Wat is een beroerte (CVA)?

De hersenen hebben continu zuurstof nodig via het bloed. Als de bloeddoorstroming naar de hersenen plotseling ergens onderbroken  wordt, kan dat deel van de hersenen niet meer werken. We spreken dan van een beroerte. Per jaar krijgen ongeveer 40.000 mensen voor het eerst een beroerte. Een beroerte wordt ook wel CVA genoemd. De afkorting CVA staat…

Lees meer
samenzorgt.nl