Ergotherapie na een Corona infectie

Ergotherapie na een Corona infectie

U bent ziek geweest. U hebt een coronavirus infectie doorgemaakt en vraagt zich misschien af, waar kunnen wij, de Ergotherapeuten van Samen Zorgt, u nu eigenlijk mee helpen? Het kan heel goed zijn dat u na het doormaken van een coronainfectie nog erg moe bent en veel spierkracht verloren hebt. Ook het dagelijkse leven kan…

Lees meer
Logopedie na een Corona infectie

Logopedie na een Corona infectie

Logopedie na een Corona infectie Als u een corona infectie hebt doorgemaakt (COVID-19) kan het zijn dat u moeilijkheden hebt met spreken, ademhalen of dat er (ver)slik- of stemklachten zijn. Ook communiceren met anderen kan erg vermoeiend zijn. Waar kan ik u als logopedist mee helpen? De ademhaling verbeteren. Door middel van ademoefeningen help ik…

Lees meer
Fysiotherapie tijdens en na een Corona infectie

Fysiotherapie tijdens en na een Corona infectie

Fysiotherapie tijdens en na een Corona infectie Wie een Corona infectie (COVID-19) doormaakt heeft vaak last van benauwdheid. Er is daarnaast vaak sprake van een duidelijke achteruitgang in het dagelijks functioneren. Wat kunt u zelf doen? Bel de huisarts wanneer er medische hulp nodig is. Daarnaast dient de adviezen van het RIVM, met betrekking tot…

Lees meer
Wat is artrose?

Wat is artrose?

Artrose is een vorm van reuma, waarbij het kraakbeen in een gewricht verandert. Dit heeft invloed op het gehele gewricht, waardoor u door de artrose verschillende vormen van pijn kunt ervaren. Artrose komt het meeste voor in gewrichten als de heup, knie en duim. Maar in alle gewrichten van het lichaam kan artrose voorkomen. Veranderingen…

Lees meer
Wat zijn motorische ontwikkelingsstoornissen?

Wat zijn motorische ontwikkelingsstoornissen?

Kinderen met een motorische ontwikkelingsstoornis hebben moeite met het aanleren van motorische vaardigheden. Dit is bijvoorbeeld bij baby’s te herkennen wanneer zij moeite hebben met leren kruipen, maar het kan ook later opspelen. Zo zijn er kinderen met motorische ontwikkelingsstoornissen die lastig leren schrijven of moeite hebben met het uitvoeren van sporten. Oorzaken van motorische…

Lees meer
Wat is chronische pijn?

Wat is chronische pijn?

Chronische pijn is pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt. Deze pijn gaat, naast fysieke klachten, zoals hoofdpijn, artrose, rugpijn en orgaanpijn, ook samen met psychische klachten. Deze getroffen mensen hebben dan ook dagelijks last van angst, kunnen minder goed bewegen en lopen, hebben slaap- en eetproblemen en/of zijn depressief. Symptomen De symptomen bij…

Lees meer
Wat zijn etalagebenen?

Wat zijn etalagebenen?

Etalagebenen is een aandoening van de bloedvaten. In de medische wereld wordt het ook wel Claudicatio Intermittens of Perifeer Arterieel Vaatlijden (PAV) genoemd. Het is een slagaderziekte in de benen. Deze vernauwing van de beenslagader ontstaat door slagaderverkalking en vermindert de bloedtoevoer naar de benen. Tijdens het lopen hebben de beenspieren zuurstof nodig en dat…

Lees meer
Wat is MS?

Wat is MS?

MS staat voor Multiple Sclerose. Het is een chronische aandoening aan het centrale zenuwstelsel. Dit stelsel bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg en de oogzenuwen. Centrale zenuwstelsel Uw centrale zenuwstelsel is opgebouwd uit miljoenen zenuwcellen. Deze cellen zijn allemaal met elkaar verbonden via zenuwuitlopers. Deze uitlopers hebben een isolerende laag die myeline heet. Hier gaat…

Lees meer
Wat betekent DCD?

Wat betekent DCD?

DCD staat voor Developmental Coördination Disorder. Deze coördinatie-ontwikkelingsstoornis bij kinderen werd vroeger (ontwikkelings)dyspraxie genoemd. De stoornis is relatief onbekend en wordt vaak pas ‘laat’ Men vermoedt dat  ongeveer 5% van de kinderen DCD heeft. Het komt drie tot zeven keer vaker voor bij jongens dan bij meisjes. De cijfers zijn niet heel betrouwbaar, omdat er geen eenduidige…

Lees meer
Wanneer heb je algemene fysiotherapie nodig?

Wanneer heb je algemene fysiotherapie nodig?

Als jouw lichaam moeite heeft met bepaalde dagelijkse handelingen, kan de fysiotherapeut van Samen Zorgt verlichting bieden. De oorzaken kunnen heel verschillend zijn. Denk hierbij aan een ongeval, ziekte, ouderdom, eenzijdige beweging of een ‘verkeerde’ houding. Vaak wordt je door jouw arts, specialist of bedrijfsarts doorverwezen. Uiteraard kun je ook altijd direct bij ons terecht.…

Lees meer
Wat is oncologie fysiotherapie?

Wat is oncologie fysiotherapie?

Oncologische fysiotherapie richt zich specifiek op de beperkingen bij kankerpatiënten. Van mensen met deze ziekte wordt een groot aanpassingsvermogen gevraagd. Kanker en de daarop aansluitende behandelingen kunnen voor veel bijwerkingen en achteruitgang zorgen. Dit geldt zowel fysiek als psychisch. De oncologie fysiotherapeut van Samen Zorgt helpt je om de kwaliteit van leven te hervinden en…

Lees meer
Wat houdt COPD in?

Wat houdt COPD in?

COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease (Chronische Obstructieve Long Ziekte). Het is een longziekte waarbij de longen zijn beschadigd. Ademen is moeilijker en de persoon heeft minder energie. Symptomen Mensen met COPD ademen moeilijker omdat hun longen beschadigd zijn. Ze hebben minder zuurstof. Daardoor kunnen normale dingen lastig zijn. Denk hierbij aan traplopen, boodschappen…

Lees meer
Wat is spina bifida?

Wat is spina bifida?

Spina bifida betekent letterlijk 'gespleten wervelkolom' en is een ontwikkelingsprobleem bij baby’s. Het wordt ook wel 'open rug' genoemd. Bij deze aandoening sluiten de ruggenwervels niet goed rondom het ruggenmerg. Ee wervelkolom en de neuraal buis die zich daarin bevindt zijn niet volledig gesloten. Sluitingsdefect De neuraal buis is het buisvormig onderdeel van een embryo waaruit…

Lees meer
Wat is oedeemtherapie?

Wat is oedeemtherapie?

U bent of komt in behandeling bij een huidtherapeut omdat u last heeft van lymfoedeem of vochtophoping. Een zwaar of vermoeid gevoel in de arm of het been, een strak en gespannen gevoel rondom de pols, vingers, enkels, elleboog of knieën kan het gevolg zijn van vochtophoping. Vaak heeft u pijn. Behandeling is noodzakelijk om…

Lees meer
Plotselinge verwardheid

Plotselinge verwardheid

Als iemand door een aandoening of ziekte plotseling tijdelijk verward raakt, noemen we dit een ‘delier’. Bij een delier is sprake van tijdelijke verwardheid door een lichamelijke ziekte. Vooral bij ouderen kan deze verwardheid optreden als de lichamelijke situatie plotseling verandert. Het kan zijn dat iemand een delier krijgt bij een operatie, een infectie, een…

Lees meer
Onhandige motoriek bij kinderen

Onhandige motoriek bij kinderen

Als u of uw kind DCD (Developmental Coordination Disorder, oftewel onhandige motoriek zonder onderliggende ziektebeeld) heeft, zijn gewone dingen moeilijk. Denk aan: rustig op een stoel zitten, goed uit de woorden komen, een bal gooien en veters strikken. Bij Samen Zorgt onderzoeken we of uw kind DCD heeft en kijken we samen welke behandelingen tot…

Lees meer
samenzorgt.nl