Ergotherapie na een Corona infectie

Ergotherapie na een Corona infectie

U bent ziek geweest. U hebt een coronavirus infectie doorgemaakt en vraagt zich misschien af, waar kunnen wij, de Ergotherapeuten van Samen Zorgt, u nu eigenlijk mee helpen? Het kan heel goed zijn dat u na het doormaken van een coronainfectie nog erg moe bent en veel spierkracht verloren hebt. Ook het dagelijkse leven kan…

Lees meer
Logopedie na een Corona infectie

Logopedie na een Corona infectie

Logopedie na een Corona infectie Als u een corona infectie hebt doorgemaakt (COVID-19) kan het zijn dat u moeilijkheden hebt met spreken, ademhalen of dat er (ver)slik- of stemklachten zijn. Ook communiceren met anderen kan erg vermoeiend zijn. Waar kan ik u als logopedist mee helpen? De ademhaling verbeteren. Door middel van ademoefeningen help ik…

Lees meer
Fysiotherapie tijdens en na een Corona infectie

Fysiotherapie tijdens en na een Corona infectie

Fysiotherapie tijdens en na een Corona infectie Wie een Corona infectie (COVID-19) doormaakt heeft vaak last van benauwdheid. Er is daarnaast vaak sprake van een duidelijke achteruitgang in het dagelijks functioneren. Wat kunt u zelf doen? Bel de huisarts wanneer er medische hulp nodig is. Daarnaast dient de adviezen van het RIVM, met betrekking tot…

Lees meer
Wat is chronische pijn?

Wat is chronische pijn?

Chronische pijn is pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt. Deze pijn gaat, naast fysieke klachten, zoals hoofdpijn, artrose, rugpijn en orgaanpijn, ook samen met psychische klachten. Deze getroffen mensen hebben dan ook dagelijks last van angst, kunnen minder goed bewegen en lopen, hebben slaap- en eetproblemen en/of zijn depressief. Symptomen De symptomen bij…

Lees meer
Wat zijn etalagebenen?

Wat zijn etalagebenen?

Etalagebenen is een aandoening van de bloedvaten. In de medische wereld wordt het ook wel Claudicatio Intermittens of Perifeer Arterieel Vaatlijden (PAV) genoemd. Het is een slagaderziekte in de benen. Deze vernauwing van de beenslagader ontstaat door slagaderverkalking en vermindert de bloedtoevoer naar de benen. Tijdens het lopen hebben de beenspieren zuurstof nodig en dat…

Lees meer
Wat is oedeemtherapie?

Wat is oedeemtherapie?

U bent of komt in behandeling bij een huidtherapeut omdat u last heeft van lymfoedeem of vochtophoping. Een zwaar of vermoeid gevoel in de arm of het been, een strak en gespannen gevoel rondom de pols, vingers, enkels, elleboog of knieën kan het gevolg zijn van vochtophoping. Vaak heeft u pijn. Behandeling is noodzakelijk om…

Lees meer
Plotselinge verwardheid

Plotselinge verwardheid

Als iemand door een aandoening of ziekte plotseling tijdelijk verward raakt, noemen we dit een ‘delier’. Bij een delier is sprake van tijdelijke verwardheid door een lichamelijke ziekte. Vooral bij ouderen kan deze verwardheid optreden als de lichamelijke situatie plotseling verandert. Het kan zijn dat iemand een delier krijgt bij een operatie, een infectie, een…

Lees meer
Revalideren na een beroerte

Revalideren na een beroerte

Na een beroerte is meestal revalidatie nodig. Fysiotherapie, ergotherapie en logopedie zijn belangrijke therapievormen in de revalidatie na een beroerte. Het is hierbij belangrijk dat de behandeling elkaar aanvullen en versterken. Zo haalt u het beste resultaat uit de behandeling. Samen Zorgt heeft deze disciplines en is dan ook gespecialiseerd in de behandeling na een…

Lees meer
Fysiotherapie bij ziekte van Parkinson

Fysiotherapie bij ziekte van Parkinson

Met de gevolgen van de ziekte van Parkinson wordt je elke dag geconfronteerd. Bekende klachten zijn het beven, de spierstijfheid waardoor het moeilijk is om bewegingen te beginnen, de bewegingstraagheid en een gebogen houding. Op termijn ontstaan meestal moeilijkheden met lopen en dagelijkse bezigheden, bijvoorbeeld omdraaien in bed. Ook kun je hinder ondervinden van depressies,…

Lees meer
Wat is een beroerte (CVA)?

Wat is een beroerte (CVA)?

De hersenen hebben continu zuurstof nodig via het bloed. Als de bloeddoorstroming naar de hersenen plotseling ergens onderbroken  wordt, kan dat deel van de hersenen niet meer werken. We spreken dan van een beroerte. Per jaar krijgen ongeveer 40.000 mensen voor het eerst een beroerte. Een beroerte wordt ook wel CVA genoemd. De afkorting CVA staat…

Lees meer
samenzorgt.nl