U bent ziek geweest. U hebt een coronavirus infectie doorgemaakt en vraagt zich misschien af, waar kunnen wij, de Ergotherapeuten van Samen Zorgt, u nu eigenlijk mee helpen?

Het kan heel goed zijn dat u na het doormaken van een coronainfectie nog erg moe bent en veel spierkracht verloren hebt. Ook het dagelijkse leven kan nog een hele uitdaging zijn. Voordat u ziek werd was dit geen probleem, maar nu is elke dag een hele opgaaf.

Waar wij u mee kunnen helpen is het volgende:

Wij gaan samen met u, als het even kan bij u thuis, in kaart brengen wat uw klachten zijn en waar u tegenaan loopt. Daarna gaan we samen met u bekijken wat uw doelen zijn, welke doelen haalbaar zijn en hoe we deze kunnen bereiken. De aandacht zal daarbij vooral gericht zijn op:

  • Belasting/belastbaarheid
  • Energie verdeling in een dag of in een activiteit
  • Advies geven over het uitvoeren van dagelijks handelingen
  • Het trainen/aanpassen van activiteiten
  • Advies voor zit- en lighoudingen

Uw sociaal netwerk speelt ook een belangrijke rol in het herstel. Daarom brengen wij deze situatie ook in kaart. Mantelzorgers spelen daar vaak een belangrijke rol in omdat ze vertrouwd zijn met u en uw specifieke situatie. Daarnaast werken we intensief samen met andere paramedische beroepen die actief zijn bij uw herstel.

Dit is wat wij van Samen Zorgt u kunnen bieden.

 

 

Meer weten?

Fysiotherapie tijdens en na een Corona infectie

Logopedie na een Corona infectie

samenzorgt.nl