Logopedie na een Corona infectie

Als u een corona infectie hebt doorgemaakt (COVID-19) kan het zijn dat u moeilijkheden hebt met spreken, ademhalen of dat er (ver)slik- of stemklachten zijn. Ook communiceren met anderen kan erg vermoeiend zijn.

Waar kan ik u als logopedist mee helpen?

  • De ademhaling verbeteren. Door middel van ademoefeningen help ik u de adembeweging in rust en tijdens het spreken te verbeteren.
  • Weer krachtig kunnen praten. Hebt u op de IC gelegen, dan is de kans groot dat u kunstmatig beademd bent geweest met een beademingsbuis. Deze buis kan de stembanden beschadigen waardoor uw stem nu minder krachtig is. Door middel van oefeningen kan ik u helpen uw stem te verbeteren.
  • Hulp bij het slikken. Hebt u op de IC gelegen en bent u toen beademd, dan kan het zijn dat u nu moeite heeft met slikken en/of u zich vaak verslikt. De oorzaak is misschien dat u nog niet krachtig genoeg bent, of dat er is toch iets beschadigd is in uw keel door de gebruikte beademingsbuis. Ik kan u helpen met slikadviezen, zoals het vinden van de juiste houding tijdens het eten en drinken en/of het aanpassen van de voeding, waardoor slikken eenvoudiger wordt en de kans op verslikken kleiner.
  • Kunnen communiceren. Voelt u zich nog zwak en is praten erg vermoeiend? Dan kunnen we samen kijken wat de alternatieven zijn. Wat is bijvoorbeeld al wel mogelijk en zijn er misschien hulpmiddelen die u kunnen helpen om beter te kunnen communiceren?

Wij als logopedisten, fysiotherapeuten en ergotherapeuten van Samen Zorgt werken bij de begeleiding, van u als Coronapatiënt, uiteraard nauw samen met eventueel andere hulpverleners en mantelzorgers. Samen stellen we een behandelplan op om te zorgen dat uw klachten zo snel mogelijk verminderen.

Heeft u vragen over onze begeleiding? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Meer weten?

 

 

 

 

 

samenzorgt.nl