"De logopediste oefent met Els zodat ze beter op woorden kan komen."

Naam: Els

Leeftijd: 61 jaar oud

Woonplaats: Varsseveld

Categorie: Multidisciplinair

Els
Situatieschets
Els (61 jaar oud) heeft een CVA (beroerte) gehad, met afasie en lichamelijke problemen. Haar rechter lichaamszijde functioneert niet optimaal meer.  Ze is naar een revalidatiecentrum in Enschede geweest en is net weer thuis. Els kan weinig prikkels hebben en is vermoeid. Ze moet haar leven weer opnieuw inrichten. Gelukkig is haar man Wim een echte steun en helpt hij haar waar nodig.
Therapie ervaring
In het verleden heeft Els weleens fysiotherapie gehad toen ze moest revalideren na een beenbreuk. De laatste jaren is ze hier niet meer geweest. Nu ze verhuisd zijn naar een rijtjeswoning aan de rand van het centrum van Varsseveld, zoekt ze een kleinschalige therapiepraktijk in de buurt waar ze in een persoonlijke en vertrouwelijke sfeer aan haar handelingen kan werken.
Rol Samen Zorgt
De ergotherapeut van Samen Zorgt kijken samen met de fysiotherapeut naar dagelijkse handelingen van Els, vanaf het moment dat ze opstaat tot en met dat ze weer in bed ligt. Welke activiteiten lukken niet meer zoals voorheen, wat is daarvan de oorzaak en wat zijn mogelijke oplossingen? Aan de hand hiervan wordt een behandelplan op maat opgesteld waarbij er een goede afstemming is tussen de disciplines.  De logopediste oefent met Els zodat ze beter op woorden kan komen. De oefeningen van de logopediste worden ook in de behandeling van de fysiotherapeut en ergotherapeut meegenomen, waardoor ze het geleerde sneller eigen kan maken.
Huidige situatie
Els krijgt een paar keer in de week bezoek van de logopedist en de ergotherapeut van Samen Zorgt. Op een persoonlijke en zorgzame manier wordt geprobeerd haar dagelijkse leven weer op de rit te krijgen. De focus ligt op het beter communiceren en bewegen. Dagelijks worden er (nieuwe) stappen gezet en gaat Els zienderogen vooruit.
Ervaringen Els en Wim bij Samen Zorgt
Els: "Ik ben heel erg blij met de persoonlijke en vertrouwelijke therapie in eigen huis. Dat maakt het voor mij zoveel makkelijker. Door de therapie kom ik steeds beter uit m'n woorden en kan ik beter functioneren met mijn rechterarm en been." Wim: "De therapie aan huis van Samen Zorgt is heel prettig. Els gaat zichtbaar vooruit en dat is het beste dat ik mij kon wensen."

Andere verhalen

Peter

Peter

Peter is 66 jaar oud en woont met zijn echtgenote in een vrijstaande woning. Zijn hobby is fotograferen en computeren. Dagelijks zit hij een paar uur achter de computer om foto’s te bewerken, te e-mailen, te bankieren en te internetten. Echter heeft hij al enkele jaren last van de Ziekte…

Lees meer over Peter
Frans

Frans

Frans (68 jaar oud) woont alleen in een twee-onder-een-kapwoning. Al enkele jaren heeft hij last van COPD. Dit is een longziekte waarbij zijn longen zijn beschadigd. Ademen is moeilijker en hij heeft minder energie. Omdat hij alleen woont, krijgt hij één keer in de week huishoudelijke hulp om hem te…

Lees meer over Frans

Topics

Bekijk hieronder al onze artikelen over de diverse onderwerpen.

Ergotherapie na een Corona infectie

Ergotherapie na een Corona infectie

U bent ziek geweest. U hebt een coronavirus infectie doorgemaakt en vraagt zich misschien af, waar kunnen wij, de Ergotherapeuten van Samen Zorgt, u nu eigenlijk mee helpen? Het kan heel goed zijn dat u…

Lees meer
Logopedie na een Corona infectie

Logopedie na een Corona infectie

Logopedie na een Corona infectie Als u een corona infectie hebt doorgemaakt (COVID-19) kan het zijn dat u moeilijkheden hebt met spreken, ademhalen of dat er (ver)slik- of stemklachten zijn. Ook communiceren met anderen kan…

Lees meer
Fysiotherapie tijdens en na een Corona infectie

Fysiotherapie tijdens en na een Corona infectie

Fysiotherapie tijdens en na een Corona infectie Wie een Corona infectie (COVID-19) doormaakt heeft vaak last van benauwdheid. Er is daarnaast vaak sprake van een duidelijke achteruitgang in het dagelijks functioneren. Wat kunt u zelf…

Lees meer
Wat zijn afwijkende mondgewoonten?

Wat zijn afwijkende mondgewoonten?

Afwijkende mondgewoonten zijn gewoontehandelingen of bewegingen die negatief zijn voor de gebitsstand, het spreken, het gehoor en de gezondheid. Denk hierbij aan mondademen, duimen, vingerzuigen, spenen, nagelbuiten, verkeerd slikken en foutieve tong- en lipgewoonten. Verstoord evenwicht…

Lees meer
Logopedie bij de ziekte van Parkinson

Logopedie bij de ziekte van Parkinson

Mensen met de ziekte van Parkinson kunnen problemen krijgen met spreken. Denk hierbij aan dysartrie en hinder hebben met het taalbegrip, taalgebruik en communicatie. Ook kunnen er problemen ontstaan op het gebied van eten en…

Lees meer
Voor wie is ergotherapie bedoeld?

Voor wie is ergotherapie bedoeld?

Ergotherapie is specifiek gericht op mensen die problemen hebben met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Deze problemen kunnen te maken hebben met bijvoorbeeld het wassen en aankleden, het uitvoeren van werk, het verdelen van uw…

Lees meer
Wat is chronische pijn?

Wat is chronische pijn?

Chronische pijn is pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt. Deze pijn gaat, naast fysieke klachten, zoals hoofdpijn, artrose, rugpijn en orgaanpijn, ook samen met psychische klachten. Deze getroffen mensen hebben dan ook dagelijks…

Lees meer
Wat zijn etalagebenen?

Wat zijn etalagebenen?

Etalagebenen is een aandoening van de bloedvaten. In de medische wereld wordt het ook wel Claudicatio Intermittens of Perifeer Arterieel Vaatlijden (PAV) genoemd. Het is een slagaderziekte in de benen. Deze vernauwing van de beenslagader…

Lees meer
Wat is een stemstoornis?

Wat is een stemstoornis?

Communiceren is een basisbehoefte en bij stemproblemen staat deze communicatie onder druk. Bij mensen met een stemstoornis is te horen dat het geluid afwijkt van het normale stemgeluid. Mensen kunnen dan last hebben van: een…

Lees meer

Direct een afspraak maken

    Vul uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    samenzorgt.nl