Els (61 jaar oud) heeft een CVA (beroerte) gehad, met afasie en lichamelijke problemen. Haar rechter lichaamszijde functioneert niet optimaal meer. Ze is naar een revalidatiecentrum in Enschede geweest en is net weer thuis. Els kan weinig prikkels hebben en is vermoeid. Ze moet haar leven weer opnieuw inrichten. Gelukkig…
Lees meer over Els"Ik ben weer meer zelfstandig"
Naam: Janine
Leeftijd: 76 jaar oud
Woonplaats: Breedenbroek
Categorie:

Andere verhalen
Lees hier een vergelijkbaar verhaal.

68 jaar oud
Frans (68 jaar oud) woont alleen in een twee-onder-een-kapwoning. Al enkele jaren heeft hij last van COPD. Dit is een longziekte waarbij zijn longen zijn beschadigd. Ademen is moeilijker en hij heeft minder energie. Omdat hij alleen woont, krijgt hij één keer in de week huishoudelijke hulp om hem te…
Lees meer over FransTopics
Bekijk hieronder al onze artikelen over de diverse onderwerpen.
Ergotherapie na een Corona infectie
U bent ziek geweest. U hebt een coronavirus infectie doorgemaakt en vraagt zich misschien af, waar kunnen wij, de Ergotherapeuten van Samen Zorgt, u nu eigenlijk mee helpen? Het kan heel goed zijn dat u…
Lees meerLogopedie na een Corona infectie
Logopedie na een Corona infectie Als u een corona infectie hebt doorgemaakt (COVID-19) kan het zijn dat u moeilijkheden hebt met spreken, ademhalen of dat er (ver)slik- of stemklachten zijn. Ook communiceren met anderen kan…
Lees meerFysiotherapie tijdens en na een Corona infectie
Fysiotherapie tijdens en na een Corona infectie Wie een Corona infectie (COVID-19) doormaakt heeft vaak last van benauwdheid. Er is daarnaast vaak sprake van een duidelijke achteruitgang in het dagelijks functioneren. Wat kunt u zelf…
Lees meerWat is chronische pijn?
Chronische pijn is pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt. Deze pijn gaat, naast fysieke klachten, zoals hoofdpijn, artrose, rugpijn en orgaanpijn, ook samen met psychische klachten. Deze getroffen mensen hebben dan ook dagelijks…
Lees meerWat zijn etalagebenen?
Etalagebenen is een aandoening van de bloedvaten. In de medische wereld wordt het ook wel Claudicatio Intermittens of Perifeer Arterieel Vaatlijden (PAV) genoemd. Het is een slagaderziekte in de benen. Deze vernauwing van de beenslagader…
Lees meerWat is oedeemtherapie?
U bent of komt in behandeling bij een huidtherapeut omdat u last heeft van lymfoedeem of vochtophoping. Een zwaar of vermoeid gevoel in de arm of het been, een strak en gespannen gevoel rondom de…
Lees meerPlotselinge verwardheid
Als iemand door een aandoening of ziekte plotseling tijdelijk verward raakt, noemen we dit een ‘delier’. Bij een delier is sprake van tijdelijke verwardheid door een lichamelijke ziekte. Vooral bij ouderen kan deze verwardheid optreden…
Lees meerRevalideren na een beroerte
Na een beroerte is meestal revalidatie nodig. Fysiotherapie, ergotherapie en logopedie zijn belangrijke therapievormen in de revalidatie na een beroerte. Het is hierbij belangrijk dat de behandeling elkaar aanvullen en versterken. Zo haalt u het…
Lees meerFysiotherapie bij ziekte van Parkinson
Met de gevolgen van de ziekte van Parkinson wordt je elke dag geconfronteerd. Bekende klachten zijn het beven, de spierstijfheid waardoor het moeilijk is om bewegingen te beginnen, de bewegingstraagheid en een gebogen houding. Op…
Lees meerDirect een afspraak maken