Iedereen is wel eens moe. Na een korte nacht, een drukke week of een emotionele periode is het logisch dat ons energiepeil niet meer op optimaal niveau is. Maar wanneer de vermoeidheid voor langere tijd uw leven overheerst en niet op te lossen is door betere nachtrust, is er meer aan de hand. Wanneer extreme vermoeidheid langer aanhoudt dan 6 maanden, spreken we van chronische vermoeidheid.

De oorzaak en gevolgen van chronische vermoeidheid

De oorzaak van chronische vermoeidheid is meestal onbekend. Soms is het een gevolg van lichamelijke klachten, maar in de meeste gevallen kan er geen oorzaak worden aangewezen. Als u last heeft van chronische vermoeidheid, heeft dat een enorme invloed op uw leven. U wordt niet uitgerust wakker, bent snel uitgeput na inspanningen en kunt zelfs last krijgen van geheugen- en/of concentratieproblemen. Daarnaast is uw vermoeidheid niet altijd zichtbaar of begrijpelijk voor uw omgeving, waardoor psychische klachten vaak een rol spelen bij chronische vermoeidheid. Daarom is het zeer belangrijk dat wij samen met u een oplossing vinden voor uw probleem.

Uw behandeling

Ondanks dat de oorzaak van chronische vermoeidheid meestal niet bekend is, kunnen wij uw klachten samen aanpakken. Bij Samen Zorgt staan onze fysiotherapeuten en ergotherapeuten voor u klaar om de vicieuze cirkel te doorbreken. Dit doen we door te kijken naar welke factoren invloed hebben op uw vermoeidheid, en zo een patroon te creëren waarin u minder last heeft van uw klachten. Zo krijgen we samen grip op uw vermoeidheid, waardoor u weer meer van uw leven kunt genieten!

Maak een afspraak

samenzorgt.nl