De Ziekte van Parkinson is een chronische aandoening, die voornamelijk voorkomt bij oudere mensen. Mensen met deze ziekte hebben vaak last van traagheid, stijfheid, moeite met bewegen en trillingen van het lichaam. Hiernaast hebben mensen met de Ziekte van Parkinson ook vaak problemen met spreken en slikken en last van overmatig speeksel. Als u de Ziekte van Parkinson heeft, kan logopedie u helpen met vooral de laatstgenoemde problemen.

Klachten bij de Ziekte van Parkinson

Bij de Ziekte van Parkinson kunnen spraak-, slik- en speekselproblemen een aanwezig probleem vormen. Met logopedie kunnen wij deze problemen analyseren en waar mogelijk verhelpen. Veelvoorkomende klachten bij de Ziekte van Parkinson zijn:

  • Monotone, zachte spraak
  • Mompelen
  • Versneld praten
  • Moeite met slikken
  • Overmatig speeksel

Sommige mensen krijgen door bovenstaande klachten te weinig voeding binnen, wat tot ondervoeding kan leiden. Of raken geïsoleerd van de buitenwereld omdat communiceren niet meer goed lukt. Wij zijn er om u bij deze klachten te helpen, om ervoor te zorgen dat u zo gezond mogelijk door het leven kunt gaan. Heeft u de Ziekte van Parkinson en last van een of meer van de hierboven genoemde klachten? Dan kunnen wij iets voor u betekenen.

Multidisciplinaire behandeling

De Ziekte van Parkinson is op dit moment helaas niet te genezen. Wel kunnen wij u helpen bij het omgaan met de ziekte, waardoor u meer bewegingen en handelingen kunt uitvoeren. Wanneer u de Ziekte van Parkinson heeft, kunnen zowel fysiotherapie, ergotherapie als logopedie u helpen. Waar fysiotherapie zich richt op bewegingen en ergotherapie op de dagelijkse handelingen, kan logopedie u helpen bij het spreken en slikken. Deze behandelingen sluiten nauw bij elkaar aan, zodat u zo volledig mogelijk geholpen wordt. Onze specialisten stemmen de verschillende behandelingen passend op elkaar af.

Logopedie bij de Ziekte van Parkinson

Bij Samen Zorgt zijn wij gespecialiseerd in de behandeling van de Ziekte van Parkinson. Daarbij zal de logopedist in korte, intensieve behandelingen helpen bij omgaan met uw klachten. Zo kunnen aanpassingen in uw houding of het verbeteren van uw focus al een oplossing vormen voor slik- en speekselproblemen. Voor andere mensen kan het verhogen van het spraakvolume al leiden tot een enorme vooruitgang. Wij onderzoeken wat er gebeurt, waarna wij samen met u een oplossing zoeken voor uw problemen.

Meer weten over logopedie en wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op of maak direct een afspraak. Wij staan graag voor u klaar!

Maak een afspraak

samenzorgt.nl