Mantelzorg

Als mantelzorger heeft u een belangrijke rol in de begeleiding van uw naaste. U signaleert het eerst hoe het met iemand gaat en hoe iemand op verschillende momenten van de dag is. Misschien ervaart u de begeleiding als prettig, misschien als belastend. Misschien bent u tevreden over hoe u deze taak invult, misschien loopt u tegen dingen aan.

Bij Samen Zorgt nemen we u als mantelzorger mee in de behandeling van degene die u begeleidt. Zoals boven beschreven heeft u een belangrijke signaleringsfunctie  en kunt u misschien helpen beschrijven waar de hulp gewenst is. Wellicht heeft u ook zelf vragen in hoe u uw naaste het beste kunt begeleiden of merkt u dat de zorg voor u te zwaar wordt.

Zo optimaal mogelijke situatie

In de behandeldoelen kunt u dan ook worden meegenomen. Samen zorgen we voor een zo optimaal mogelijke situatie waarin zowel u als uw naaste prettig en voor een langere periode kunnen leven. Vaak behandelen we aan huis zodat we meteen in de juiste omgeving kunnen oefenen. Om het langdurige effect van de behandeling te vergroten zullen we u soms ook uitnodigen om, indien mogelijk, bij de therapie aanwezig te zijn.

Wellicht zijn er al een groot aantal hulpverleners betrokken bij uw naaste. In dit geval nemen wij contact op met de betrokkenen waarbij we de therapie, zorg en begeleiding op elkaar afstemmen. Als u twijfels heeft over of uw naaste bij ons aan het goede adres is, neemt u dan contact met ons op zodat we met u mee kunnen denken welke hulpverlening passend is in uw situatie.

Maak een afspraak

samenzorgt.nl