Ergotherapie na een Corona infectie

Ergotherapie na een Corona infectie

U bent ziek geweest. U hebt een coronavirus infectie doorgemaakt en vraagt zich misschien af, waar kunnen wij, de Ergotherapeuten van Samen Zorgt, u nu eigenlijk mee helpen? Het kan heel goed zijn dat u na het doormaken van een coronainfectie nog erg moe bent en veel spierkracht verloren hebt. Ook het dagelijkse leven kan…

Lees meer
Logopedie na een Corona infectie

Logopedie na een Corona infectie

Logopedie na een Corona infectie Als u een corona infectie hebt doorgemaakt (COVID-19) kan het zijn dat u moeilijkheden hebt met spreken, ademhalen of dat er (ver)slik- of stemklachten zijn. Ook communiceren met anderen kan erg vermoeiend zijn. Waar kan ik u als logopedist mee helpen? De ademhaling verbeteren. Door middel van ademoefeningen help ik…

Lees meer
Fysiotherapie tijdens en na een Corona infectie

Fysiotherapie tijdens en na een Corona infectie

Fysiotherapie tijdens en na een Corona infectie Wie een Corona infectie (COVID-19) doormaakt heeft vaak last van benauwdheid. Er is daarnaast vaak sprake van een duidelijke achteruitgang in het dagelijks functioneren. Wat kunt u zelf doen? Bel de huisarts wanneer er medische hulp nodig is. Daarnaast dient de adviezen van het RIVM, met betrekking tot…

Lees meer
Wordt ergotherapie vergoed?

Wordt ergotherapie vergoed?

De ergotherapeut van Samen Zorgt leert ouderen, chronisch zieken en mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking zo optimaal en zelfstandig mogelijk dagelijkse handelingen en activiteiten uit te voeren in hun eigen woon-, leef- en werkomgeving. Deze paramedische zorg wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Vergoeding basisverzekering Vanuit de basisverzekering heeft u als verzekerde recht op…

Lees meer
Wat is pré-logopedie?

Wat is pré-logopedie?

Pré-logopedie is de verkorte term voor preverbale logopedie. Dit is de behandeling van eet- en drinkproblemen, slikstoornissen en/of problemen bij beginnende communicatie bij jonge kinderen. Het wordt toegepast als een kind problemen heeft met het drinken uit de borst of uit de fles, bij het eten van de lepel of het leren van kauwen. Doel van…

Lees meer
Wat is artrose?

Wat is artrose?

Artrose is een vorm van reuma, waarbij het kraakbeen in een gewricht verandert. Dit heeft invloed op het gehele gewricht, waardoor u door de artrose verschillende vormen van pijn kunt ervaren. Artrose komt het meeste voor in gewrichten als de heup, knie en duim. Maar in alle gewrichten van het lichaam kan artrose voorkomen. Veranderingen…

Lees meer
Wat zijn motorische ontwikkelingsstoornissen?

Wat zijn motorische ontwikkelingsstoornissen?

Kinderen met een motorische ontwikkelingsstoornis hebben moeite met het aanleren van motorische vaardigheden. Dit is bijvoorbeeld bij baby’s te herkennen wanneer zij moeite hebben met leren kruipen, maar het kan ook later opspelen. Zo zijn er kinderen met motorische ontwikkelingsstoornissen die lastig leren schrijven of moeite hebben met het uitvoeren van sporten. Oorzaken van motorische…

Lees meer
Wat zijn afwijkende mondgewoonten?

Wat zijn afwijkende mondgewoonten?

Afwijkende mondgewoonten zijn gewoontehandelingen of bewegingen die negatief zijn voor de gebitsstand, het spreken, het gehoor en de gezondheid. Denk hierbij aan mondademen, duimen, vingerzuigen, spenen, nagelbuiten, verkeerd slikken en foutieve tong- en lipgewoonten. Verstoord evenwicht Deze afwijkende mondgewoonten kunnen het evenwicht tussen de spieren in het mondgebied verstoren. Dit kan invloed hebben op de spraak…

Lees meer
Logopedie bij de ziekte van Parkinson

Logopedie bij de ziekte van Parkinson

Mensen met de ziekte van Parkinson kunnen problemen krijgen met spreken. Denk hierbij aan dysartrie en hinder hebben met het taalbegrip, taalgebruik en communicatie. Ook kunnen er problemen ontstaan op het gebied van eten en drinken, zoals kauwen en slikken (slikstoornissen, verslikken, traag kauwen en slikken). Daarnaast kan er sprake zijn van het niet op…

Lees meer
Taalachterstand en taalontwikkelingsstoornis

Taalachterstand en taalontwikkelingsstoornis

Kinderen met een taalachterstand en taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben moeite met taal. Hierdoor heeft het kind problemen bij het spreken en/of begrijpen van taal, lezen en schrijven. Bij een taalachterstand is er sprake van bijvoorbeeld een taalaanbodprobleem of een tijdelijk verminderd gehoor door bijvoorbeeld verkoudheid. Door meer taalaanbod en/of buisjes haalt het kind de achterstand weer…

Lees meer
Voor wie is ergotherapie bedoeld?

Voor wie is ergotherapie bedoeld?

Ergotherapie is specifiek gericht op mensen die problemen hebben met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Deze problemen kunnen te maken hebben met bijvoorbeeld het wassen en aankleden, het uitvoeren van werk, het verdelen van uw energie of het zelfstandige vervoer. De ergotherapeut van Samen Zorgt kijkt naar de mogelijkheid om zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven…

Lees meer
Wat is chronische pijn?

Wat is chronische pijn?

Chronische pijn is pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt. Deze pijn gaat, naast fysieke klachten, zoals hoofdpijn, artrose, rugpijn en orgaanpijn, ook samen met psychische klachten. Deze getroffen mensen hebben dan ook dagelijks last van angst, kunnen minder goed bewegen en lopen, hebben slaap- en eetproblemen en/of zijn depressief. Symptomen De symptomen bij…

Lees meer
Wat zijn etalagebenen?

Wat zijn etalagebenen?

Etalagebenen is een aandoening van de bloedvaten. In de medische wereld wordt het ook wel Claudicatio Intermittens of Perifeer Arterieel Vaatlijden (PAV) genoemd. Het is een slagaderziekte in de benen. Deze vernauwing van de beenslagader ontstaat door slagaderverkalking en vermindert de bloedtoevoer naar de benen. Tijdens het lopen hebben de beenspieren zuurstof nodig en dat…

Lees meer
Wat is MS?

Wat is MS?

MS staat voor Multiple Sclerose. Het is een chronische aandoening aan het centrale zenuwstelsel. Dit stelsel bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg en de oogzenuwen. Centrale zenuwstelsel Uw centrale zenuwstelsel is opgebouwd uit miljoenen zenuwcellen. Deze cellen zijn allemaal met elkaar verbonden via zenuwuitlopers. Deze uitlopers hebben een isolerende laag die myeline heet. Hier gaat…

Lees meer
Spraak-taalontwikkelingsproblemen

Spraak-taalontwikkelingsproblemen

Communiceren met uw omgeving doet u vooral met uw spraak en de taal die u bezit. Communiceren begint al vanaf de geboorte. Een baby luistert, kijkt en gaat brabbelen en geluidjes maken. Dit ontwikkelt zich daarna verder met gebaren, eerste woordjes en zinnetjes. In de vroege spraak-taalontwikkeling zal niet alles direct goed uitgesproken of goed…

Lees meer
Wat is een stemstoornis?

Wat is een stemstoornis?

Communiceren is een basisbehoefte en bij stemproblemen staat deze communicatie onder druk. Bij mensen met een stemstoornis is te horen dat het geluid afwijkt van het normale stemgeluid. Mensen kunnen dan last hebben van: een hees of schor geluid; een te hoge of te lage stem; een te zachte of te luide stem; het wegvallen…

Lees meer
samenzorgt.nl