Artrose is een vorm van reuma, waarbij het kraakbeen in een gewricht verandert. Dit heeft invloed op het gehele gewricht, waardoor u door de artrose verschillende vormen van pijn kunt ervaren. Artrose komt het meeste voor in gewrichten als de heup, knie en duim. Maar in alle gewrichten van het lichaam kan artrose voorkomen.

Veranderingen in het gewricht

Artrose begint bij het veranderen van het kraakbeen. Dit wordt dunner, zachter en brokkelig. U kunt zich wellicht voorstellen dat dit doorspeelt in het gehele gewricht. Zo verandert ook het bot onder het kraakbeen, ontstaan vaak slijmvliesontstekingen en kunnen zenuwen veranderen. Dit kan allemaal pijn tot gevolg hebben. Naast deze pijnen kunnen ook de spieren verzwakken, wat weer een negatieve invloed heeft op de rest van het gewricht.

Pijn na stilzitten

Artrose kan veel pijn met zich meebrengen. Deze pijn speelt vooral op wanneer u een tijdje stil heeft gezeten en dan in beweging komt. Terwijl beweging er juist voor kan zorgen dat de pijn vermindert. De fysiotherapeut en ergotherapeut kunnen er samen met u voor zorgen dat uw klachten verminderen. Door aanpassingen door te voeren in uw leefstijl en bewegingstherapie, kan de pijn die artrose veroorzaakt langzaam terugnemen.

Maak een afspraak

Heeft u artrose en zoekt u een praktijk waar u op een persoonlijke en effectieve manier geholpen wordt bij uw klachten? Maak dan een afspraak bij Samen Zorgt. Wij helpen u graag om uw pijn te verminderen.

Vergoeding

Sinds dit jaar worden bij artrose 12 behandelingen uit de basispolis vergoed.

samenzorgt.nl