Postoperatieve revalidatie is bedoeld voor mensen die een operatieve ingreep hebben ondergaan aan het bewegingsapparaat. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op een nabehandeling na het plaatsen van een prothese van heup, knie of schouder. Voor dit type revalidatie biedt Samen Zorgt een behandeling op maat.

Over de revalidatie

Tijdens de postoperatieve revalidatie wordt er gewerkt richting het einddoel, welke afhankelijk is van de ingreep. Zo kan het zijn dat u de gewrichtsfunctie (knie, heup, rug, enkel, schouder, elleboog) wilt verbeteren, de pijn wilt verminderen en/of de belastbaarheid wilt verbeteren. Via gerichte oefeningen en trainingsschema’s worden de functies die u nodig heeft, weer hersteld zodat u uw dagelijkse activiteiten, werkzaamheden of sport weer op kunt pakken.

Revalidatieproces

Het is van belang om zo snel mogelijk na de operatie de mobiliteit en stabiliteit van het aangedane gewricht op een verantwoorde manier te herwinnen. De revalidatieperiode start, na ontslag uit het ziekenhuis en/of na verwijzing door een specialist, met een intake bij Samen Zorgt. Zo kunnen onze specialisten een oefenprogramma op maat samenstellen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Maak een afspraak

samenzorgt.nl