Valpreventie is een specialisatie die zich richt op het voorkomen van een val en het beter kunnen opvangen van de val. De fysiotherapeut van Samen Zorgt geeft informatie over de oorzaak van vallen en zorgt voor inzicht welke factoren het risico voor vallen vergroten.

Voor wie?

Deze behandelingen voor deze valpreventie zijn met name bedoeld voor ouderen die momenteel zelfstandig wonen en angst ervaren om te vallen of gevallen zijn in het afgelopen jaar. Een val op oudere leeftijd heeft vaak grote gevolgen. Dit omdat ze vaak met letsel gepaard zijn waardoor ze hun zelfredzaamheid tijdelijk of voorgoed verliezen. Daarom is deze valpreventie essentieel.

Behandeling

Bij Samen Zorgt in Aalten en Ulft worden deze trainingen door ervaren fysiotherapeuten gegeven. Er wordt informatie verschaft over de oorzaken van vallen. Ook zorgen we voor inzicht in welke factoren het risico voor vallen vergroten, evenals een uitgebreide en zorgvuldige valtraining. Dit leidt niet alleen tot minder vallen, maar ook minder consequenties en een verminderde valangst.

Maak een afspraak

samenzorgt.nl