Met de gevolgen van de ziekte van Parkinson wordt je elke dag geconfronteerd. Bekende klachten zijn het beven, de spierstijfheid waardoor het moeilijk is om bewegingen te beginnen, de bewegingstraagheid en een gebogen houding. Op termijn ontstaan meestal moeilijkheden met lopen en dagelijkse bezigheden, bijvoorbeeld omdraaien in bed. Ook kun je hinder ondervinden van depressies, geheugenstoornissen of concentratieproblemen.

Behandeling bij de ziekte

Bij de ziekte van Parkinson zijn verschillende vormen van behandeling mogelijk: medisch (medicijnen, operatie) en paramedisch (fysio- of oefentherapie). Afhankelijk van de klachten die je ervaart, bepaalt de arts of je medicijnen krijgt voorgeschreven. Meestal gebeurt dit als problemen ontstaan in jouw dagelijks leven, op het werk of in jouw vrije tijd. Uitgangspunt zijn jouw gezondheidsproblemen en jouw voorkeuren. Een fysiotherapeutische behandeling heeft een geheel eigen doel en resultaat en is niet ter vervanging van medicijnen of een operatie. In dat geval komt Samen Zorgt om de hoek kijken.

Wat kan fysiotherapie voor u betekenen?

Wanneer is er aanleiding voor een doorverwijzing naar de fysiotherapeut? Als je problemen ervaart bij dagelijkse bewegingen, zoals lopen, opstaan uit een stoel en omrollen in bed. Een verminderde conditie kan een reden zijn, evenals nek- of schouderklachten. Of mogelijk ben je het afgelopen jaar meerdere malen gevallen en ben je juist geneigd om minder te bewegen. Actief blijven heeft echter een positieve uitwerking op jouw klachten en voorkomt nieuwe bijkomende klachten, zoals broze botten, obstipatie of problemen met jouw hart. De specialisten van Samen Zorgt bieden zorg op maat. Wil je meer weten over onze mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

samenzorgt.nl