MS staat voor Multiple Sclerose. Het is een chronische aandoening aan het centrale zenuwstelsel. Dit stelsel bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg en de oogzenuwen.

Centrale zenuwstelsel

Uw centrale zenuwstelsel is opgebouwd uit miljoenen zenuwcellen. Deze cellen zijn allemaal met elkaar verbonden via zenuwuitlopers. Deze uitlopers hebben een isolerende laag die myeline heet. Hier gaat het mis als u MS hebt. Door ontstekingen in het zenuwstelsel beschadigt de myeline, een beschermlaagje rond uw zenuwvezels. Dit betekent dat uw hersenen prikkels en signalen niet goed meer kunnen verzenden.

Achteruitgang

Naast ontstekingen krijgt degene vaak ook te maken met een ander ziekteproces: het zenuwweefsel werkt langzaamaan steeds slechter. Dit komt doordat het afweersysteem het myelinelaagje niet alleen aanvalt maar dikwijls uiteindelijk vernietigt. Wat hiervan te merken is? Meer klachten en weinig verbetering. MS zorgt voor een langzame, algehele achteruitgang. Dit geldt dit lang niet voor alle mensen met MS.

Maak een afspraak

Iedereen ervaart MS dus anders. Heeft u MS en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van therapie? Maakt u dan vrijblijvend een afspraak bij Samen Zorgt. Samen gaan we kijken welke behandeling wij u kunnen aanbieden.

samenzorgt.nl