Wanneer bijvoorbeeld bij uw vader of moeder dementie wordt geconstateerd, kan dat een behoorlijke klap zijn. Langzaam veranderen er dingen in het leven van de persoon met dementie, maar ook voor de mensen in hun omgeving kunnen er veel dingen veranderen. Zo komt er een moment waarop de persoon met dementie steeds afhankelijker wordt van zijn of haar omgeving. Hier komen mantelzorgers om de hoek kijken. Wij zien vaak dat mensen de zorg voor hun dementerende ouder(s) op zich nemen. Hierbij komen veel taken kijken, wat veel kan vragen van de mantelzorger. Bij Samen Zorgt kunt u terecht voor ondersteuning op het gebied van dementie en mantelzorg.

Ondersteuning bij mantelzorg en dementie

Iemand met dementie kan op een gegeven moment veel zorg nodig hebben. Voor mantelzorgers is het dan fijn om te weten hoe zij bepaalde situaties het best aan kunnen pakken. Want hoewel u de persoon waarvoor u zorgt goed kent, zal u als mantelzorger van iemand met dementie voor onverwachte situaties komen te staan. Wij zijn er om u hierbij te helpen. Naast dat onze ergotherapeuten gespecialiseerd zijn in het behandelen van mensen met dementie, kunnen zij ook de mantelzorger ondersteuning bieden. Zo leert u als mantelzorger hoe u op een effectieve manier kunt bijdragen aan de gezondheid van uw ouder.

De gezondheid van de mantelzorger

Belangrijk is dat de persoon met dementie de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft, maar ook dat de mantelzorger zich niet overbelast. Het is essentieel dat u zelf ook voldoende rust krijgt, en nog aan leuke activiteiten toekomt. Onze ergotherapeuten kunnen u ondersteuning bieden en adviseren over het uitvoeren van uw zorgtaken. Zo kunnen wij samen met u kijken naar uw dagindeling en de handelingen die u uitvoert in het zorgen voor uw ouder. Daarnaast kunnen wij uw zorgtaken verminderen, door de zelfredzaamheid van de patiënt te verhogen. Dit doen wij door het toepassen van ergotherapie, waarin we samen met de mantelzorger en patiënt manieren zoeken om met de klachten om te gaan.

Ergotherapie bij Samen Zorgt

Onze ergotherapeuten staan graag voor u klaar wanneer u hulp kunt gebruiken in de mantelzorg. Wilt u meer weten over wat wij voor u en/of uw ouder kunnen betekenen of meteen een afspraak met onze specialisten in Aalten of Ulft maken? Neem dan contact met ons op!

Maak een afspraak

samenzorgt.nl